Belki de ilk genclik donemlerimden bu yana beni meşgul eden buyuk bir eser yazmayı denerim —Balzac hakkında kalın bir kitap, bir yaşamoykusu ve eleştiri. Muhtemelen uc, hatta dort yıl gerektireceğini biliyorum. Ama geriye kalıcı bir şey bırakmak istiyorum, on yıllarca etkisini yitirmeyecek bir eser ... Otuz yıldır Balzac okuyorum, hayranlığımdan hicbir şey kaybetmeden tekrar tekrar okuyorum."

1939'da Toronto'dan New York'a bir tren yolculuğu sırasında Stefan Zweig'ın, dostu Romain Rolland'a, son buyuk eseri Balzac hakkında yazdığı satırlar bunlar. Surgunluk yaşamının son doneminde Zweig'la birlikte once Amerika Birleşik Devletleri'ne, oradan da Brezilya'ya giden bu buyuk eser, son noktasını olumun koyduğu, bitmeyen bir başyapıt. Dostu Richard Friedenthal'in, Zweig'ın olumunden sonra tamamlayıp ilk kez 1946'da Stockholm'de yayınladığı Balzac, bir buyuk ustanın bir diğerine saygı duruşu...

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 516

Baskı Yılı: 2009

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 436

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Balzac Bir Yaşam Oykusu Yazar: Stefan Zweig Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789750734601