"Amerika'da zencinin hikÂyesi
Amerika'nın hikÂyesidir.
Hoş bir hikÂye değildir."
Malcolm X, Martin Luther King Jr. ve Medgar Evers. Amerika'daki siyahi mucadelenin uc sembol ismi. Ucu de 40 yaşını gormeden oldurulduler… Birbirinden farklı yontem ve usluplarla Amerika'daki ırkcılığa karşı mucadele eden bu uc "siyah adam"ın ortak arkadaşıydı James Baldwin. Yazdığı eserler haricinde yaşantısında da insan hakları savunucusu kimliğiyle tanınan James Baldwin'in kaleminden ABD'deki "ırkcılığa" karşı bir başkaldırı metni BBen Senin Zencin Değilim.
James Baldwin'in tamamlayamadığı Remember This House adlı romanına ait notlar, diğer belge ve tanıklıkları bir araya getirip derleyen Raoul Peck'in, aynı adla sinemaya da uyarladığı Ben Senin Zencin Değilim, Baldwin'in bircoğu kendi hayatından anlarla yıllardır değişmeyen Amerika'daki ‘zenci'nin hikÂyesini anlatıyor.
"Dunyada herhangi bir beyaz adam ‘bana ya ozgurluk ya olum verin,' deyince butun beyaz dunya alkışlıyor. Siyah bir adam tamamen, kelimesi kelimesine aynı şeyi soyleyince, suclu olduğuna hukmediliyor ve suclu muamelesi goruyor ve bu pis zenciden ornek oluşturmak icin mumkun olan her şey yapılıyor ki bir daha onun gibisi cıkmasın."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ben Senin Zencin Değilim Yazar: James Baldwin Cevirmen: Sevin Okyay Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 144 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052986516