On altı bucuk yaşında "KÂhin'in Mektupları" adıyla bilinen iki mektubunda "Ben Bir Başkasıdır" diye yazarken, bununla Tanrı'yı, dunyayı ve insanı değiştirmek istediğini cok iyi biliyordu.

On yedi yaşından yirmi bir yaşına kadar, dort yılda, şiirin butun geleneklerini, yapısal ve zihinsel duzenini parcalayıp altust etti. Şiir parcalandı. Duzyazı şiirleriyle yarattığı şiirsel soylemin dili gunumuz modern şiirinin yazınsal temellerini oluşturdu.

Arthur Rimbaud'nun şiirde ulaştığı yukseklik şiirin son sınırları olarak kabul edilir. 1875 yılında yirmi bir yaşında şiir yazmayı bıraktı; cunku sozun simyasını keşfetmiş, şiiri tamamlamış ve sessizliğe erişmişti. Sonra yaşamak icin, yaşamın kimyasını keşfetmek icin 1880 yılında Afrika'ya gitti.

"Rimbaud'dan sonra ne yazılabilir?" sorusunu XX. yuzyıl şairleri yanıtlayamadı. Bakalım XXI. yuzyılın şairleri ne yapacak?
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 213

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: İmge Kitabevi
Kitap Adı: Ben Bir Başkasıdır Yazar: Arthur Rimbaud Genel Yayın Yonetmeni: Şebnem Ciler Tabakcı Cevirmen: Ozdemir İnce Editor: Yavuz Alogan Yayınevi: İmge Kitabevi Dil: Turkce Barkod: 9789755338040