Kolombiyalı buyuk yazar Gabriel García Márquez’in 1981’de yayımlanan ve başyapıtları arasında yer alan romanı Kırmızı Pazartesi, işleneceğini herkesin bildiği ancak engel olmak icin kimsenin bir şey yapmadığı bir cinayetin oykusunu anlatıyor. Usta yazar, cocukluğunu gecirdiği kasabada yıllar once yaşanmış bir cinayeti kendine ozgu eşsiz anlatımıyla aktarıyor. Romanın kahramanı Santiago Nasar’ın daha ilk sayfadan tore cinayetine kurban gitmesi ve bu cinayetin hangi dinamiklerin etkisiyle işlendiği geri donuşlerle adım adım gozler onune seriliyor.
Kırmızı Pazartesi, bir cinayetin arka planını gostermekten ote, acımasız torelerin kıskacındaki bir halkın ortak davranış bicimlerinin portresini de ciziyor. Boylece alabildiğine surukleyici bu kısa ve olumsuz roman, adeta bir toplumun ruh cozumlemesi niteliğini de kazanmış oluyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kırmızı Pazartesi-Ciltli Yazar: Gabriel Garcia Marquez Cevirmen: İnci Kut Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 20,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750740947

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu