“Kendi kendine konuşana deli derlermiş. Olsun... Başkalarıyla konuşup anlaşılamamak ya da yanlış anlaşılmak yerine, kendimle konuşmayı yeğlerim ben. Başkasının benim icin ne duşunduğunu duşunurken delirmekten iyidir; kendi kendime konuşurken delirmek. Madem delireceğim, şanıyla deliririm…”
Nilgun Bodur

İnsanın kendiyle olan mucadelesinden hangi taraf galip cıkar ki?
Her ikisi de aynı gucteler sonucta...
Belki de dalaşmak değil, kendinle uzlaşmaktır mesele.
Amac yenmek de değil, yenilgiyi kabullenmek de...
Guzel olan insanın kendi yuzune insanca bakabilmesi...
Kac kişinin cesareti var filtresiz aynalara bakıp kalbinin tavan arasını temizlemeye?
Benim yok!
Tozlu haliyle kabulumdur.

“Kitabı yazanın aynası filtresiz...
Peki, o tavan arasından neler cıktı dersiniz?
Bir dolu delilik...
Ustelik zekÂya hizmet eden, yaratıcı, hırcın ama sevimli bir delilik...
Anladım ki delilik bile aklı olanın akıllıca kullanabileceği bir lutuf.
Demek bu yuzden akıl bile bazen sakil kalabiliyor hayat karşısında.
Nilgun Bodur bu kez alışılmadık bir yoldan yuruyor kendine. Ustelik bunu insanlık adına yapıyor. Dupeduz kendiyle dalaşıyor. Hem de en acımasız haliyle, butun olumcul silahlarıyla gidiyor kendinin uzerine. Kimse ona bundan daha zalimce yaklaşamamıştı şimdiye kadar.
Hangi taraf galip geliyor soylemeyeceğim.
Bunun hicbir onemi yok cunku...
Beni bu kitapla ilgili hÂl asıl duşunduren şey, insanın kendine karşı hem haklı hem de haksız cıkması...
İşte tam da bu noktada kim olduğuyla yuzleşiyor insan. Anlıyor ki butun savaşları zafersiz. Kimse galip gelemiyor kendine. Ama uzlaşmayı secerse muhakkak bir şansı oluyor hayatta...
Yani bu kitap mucadele etmeyi goze alanlar icin değil, icsesini duymaya cesaret gosterenler ve kendine doğru yolculuğa cıkmaya hazır olanlar icin yazılmış... ”
Ozlem Esmergul
Yazar, Editor

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Akıllandım Artık Şimdi Daha Deliyim Yazar: Nilgun Bodur Yayınevi: Destek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 216 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053118190