"Dr. Freud'un Paltosu, dedim.

Efendim?
Biliyor musun palto insanı ısıtır, ama aynı zamanda gizler de, icini dışına cevirmeliyiz. İci gorunsun diye."

1990'ların başında, yakın bir arkadaşının olumunden sonra kendisine kalan belgeler arasında birtakım mektuplar bulan yazar, mektupları yazan ve sadece adının baş harfini bildiği bir Alman multecinin izini surmek uzere Los Angeles'e gider - Melekler Şehri'ne. Berlin Duvarı'nın yıkılışının ve Doğu Almanya'nın fiilen sona ermesinin ardından cıktığı bu seyahatin nedeni, iz surmek yanında Doğu Alman İstihbarat Orgutu Stasi'deki kendi dosyalarının ve işbirliği belgelerinin ortaya cıkarak karalama bombardımanına tutulmasıdır. Ancak Los Angeles'te de Amerikan yaşamına uyum sağlamakta zorlanır, Nazi doneminde iltica etmiş entelektuel ve sanatcıların bıraktığı izler, tanıştığı Yahudi kokenli kişilerle arasındaki soykırım yuzleşmesi, coken komunist bir ulkeden gelmesinin yarattığı kuşkular ve tereddutler, yazarın duştuğu bunalımı percinler. İkinci Dunya Savaşı'nın sonuna, Doğu Almanya'nın ilk gunlerine kadar uzanan ve zamanla, katman katman yuzeye cıkan anılar, anlatımın icine mozaik doşer gibi katılıyor ve once Nasyonal Sosyalizmi, sonra Doğu Alman sosyalizmini, arkadan da iki Almanya'nın birleşmesini yaşayan bir Alman aydınının gozuyle aktarılıyor. Melekler Şehri, Almanya'nın yetiştirdiği en onemli yazarlardan birinin olumunden once tamamladığı son romanı.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 444

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Melekler Şehri Ya Da Dr. Freud'un Paltosu Yazar: Christa Wolf Cevirmen: İlknur Ozdemir Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786054927074