Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Cuneyt Ulsever’i gazete sutunlarından ve televizyon ekranlarından tanıyoruz. Harvard Universitesi gibi unlu bir eğitim kurumunda insan kaynakları konusunda doktora yapan ilk Turk. Ceşitli mali kurumlarda ust aşama yoneticilik yapıp sonunda gazetecilik ve yazarlıkta karar kılmış ozgun duşunceleri olan bir aydın. Liberal bir aydın. Ancak soldan ve muhafazakÂr kesimden devşirilen yandaş liberallerden değil. Hep doğru bildiklerini soylemeye calışmış, gerekirse iktidarı karşısına almış ama inandıklarını yazmış; sonunda da kişisel bir manifestoyla gazete yazarlığını noktalamış biri.
Ulsever makaleleriyle yetinmeyerek, Hacı (2003) romanıyla Turkiye’de pek denenmeyen siyasi- polisiye romanın ilk nitelikli orneklerinden birini de verdi, daha sonra da geleneksel cizgide polisiye romanlar kaleme aldı. Bunlar kurgusu sağlam, entrikası ve muamma oğesi başarılı yapıtlardı.
Gecmişin de Seninle Gelir gizli servisler icin calışan bir tetikcinin, Salih Gokcetepe’nin, nÂm-ı diğer Kemal Vatansever’in oykusu. Yazar bu kez onceki romanlarından cok farklı bir kurgu icinde bir tetikcinin dunyasını ve gecmişinin izlerini anlatıyor. Satır aralarındaki carpıcı iletilerle en soğukkanlı ama en kalleş cinayetleri devletlerin işlediği gerceğini suratımıza bir şamar gibi vuruyor.
Ulsever’in polisiye roman yazarlığını hic bırakmamasını diliyorum.
- Erol Uyepazarcı -

Kitap Adı: Gecmişin de Seninle Gelir Yazar: Cuneyt Ulsever Yayınevi: Kırmızı Kedi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052982372