“Elli sekiz yaşında, gunun birinde elimden pasaportum alınınca, bir insanın yurtsuz kaldığı zaman etrafı cevrili bir vatandan cok daha fazla şeyini kaybettiğini anladım.”
“Bir Avrupalının Anıları” başlığıyla kaleme aldığı Dunun Dunyası, Stefan Zweig’ın Avrupa’ya veda niteliğindeki otobiyografisidir. Habsburg İmparatorluğu'nun en unlu kitabı olarak kabul edilen eserde Zweig 20. yuzyılın başlarında butun dunyayı saran yıkımı anlatır. Avrupa’nın duzeninin altust oluşuna tanık olan Zweig’ın anıları Dunun Dunyası’nda canlanmaktadır. Zurih, Londra, Viyana, Salzburg ve New York’a uzanıp Petropolis’te noktalanan surgun yaşamından kesitleri anlatan yazar, ulkesinden ayrılarak goc etmenin zorluklarını ve hayatı boyunca acısını cekmediği yıkımın kalmadığını soyleyerek hayatına son vermiştir.
Stefan Zweig’ın kişisel anılarının cok daha otesinde olan eser; siyasi ve toplumsal dokunuşlarıyla bir neslin yazgısını butun cıplaklığıyla gozler onune sermektedir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Dunun Dunyası Yazar: Stefan Zweig Yayınevi: Ren Kitap Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 496 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257026178