Nobel odullu Mo Yan, Cin toplumunun tum değerlerini altust eden Kultur Devrimi sırasında yaşananları, dokuz cocuklu bir ailenin başından gecenlerle yansıtıyor. Cocuklar doğdukları andan buyuyunceye kadar o surecteki olaylardan her birinin dolaylı ya da dolaysız oznesi veya tanığı oluyorlar. Romanın en onemli kişilerinden biri de o cocukların annesi.
Mo Yan, kitabı nasıl yazdığını ve o anne karakterini nasıl oluşturduğunu şoyle aktarıyor: "Romanı yazarken hic cekinmeden annemin kişisel deneyimlerinden yararlandım; ama kitaptaki annenin duygusal deneyimleri kurgusaldır ve Gaomi Kuzeydoğu Bucağı'ndaki pek cok annenin deneyimlerine dayanır. Kitabın girişinde, bu kitabı annemin ruhuna adıyorum, diyorum; ama bu kitabı aslında dunya uzerindeki tum annelere ithaf ediyorum; tıpkı benim şu kibirli ve vahşi hırsımla o kucucuk Gaomi Kuzeydoğu Bucağı'nı Cin'in ve dunyanın mikrokozmosu olarak gorduğum gibi."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 1040
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: İri Memeler ve Geniş Kalcalar Yazar: Mo Yan Cevirmen: Erdem Kurtuldu Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750721755
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu