Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Stefan Zweig, Avusturyalı romancı, oyun yazarı, gazeteci ve biyografi yazarı. Roman, oyku, tiyatro, deneme, şiir. seyahat, anı turlerinde yirmiden fazla eser vermiştir. Stefan Zweig, 28 Kasım 1881 tarihinde Avusturya - Viyana da dunyaya gelmiştir. Varlıklı bir ailede buyuyen Zweig, henuz kucuk yaşta ciddi bir eğitim ile yetiştirilmiştir. Zweig, universitede ise felsefe eğitimi almıştır.
Bir aydın olarak da anılan ve savaş karşıtlığı ile bilinen Stefan Zweig, Nazilerin insanlık icin yarattığı tehlikeyi ´´Cok buyuk bir felakete suruklediğimizin farkında olduğunuzu sanıyorum. Edebiyat yaşamımız yok olacak...´´ sozleri ile dile getirmiştir. Zweig´in en cok nam salmış eseri ´´Satranc´´ adlı kitabıdır. Edebiyat oterileri tarafından kimi zaman uzun oyku kimi zaman da roman şeklinde kategorize edilen´´Satranc´´ı Zweig, Brezilyada kaldığı sıralarda yazmıştır. Kitapta bir santranc şampiyonunun yaşadıklarına yer veren Zweig´ın bu eseri, muthiş bir kurguyu ve uslubu icinde barındırmaktadır.
Kitap Adı: Satranc Yazar: Stefan Zweig Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13, 5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052111529