Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

“Atolye” serisinin ilk kitaplarındandı Ursula K. Le Guin’in Dumeni Yaratıcılığa Kırmak kitabı. Orada yazar adaylarının elinden tutmuş, yaratıcılık denizindeki rotayı gostermiş, zamansız bir pusula tutuşturmuştu ellerine. Şimdiyse tayfayı genişletiyor, sadece yazar adaylarını değil sozcuklerle derdi olan herkesi alıyor sihirli gemisine…
Kimi zaman nasıl okumak gerektiğini anlatıp dehasının golgesini duşuruyor sayfaların ustune, kimi zaman edebiyatın ne olduğunu ve asıl onemlisi ne olmadığını gosterip hayal gucunun ışığıyla yıkıyor bildiğimiz dunyayı. Edebiyatın sahip olduğumuz en iyi elkitabı olduğunu soyluyor; “ziyaret ettiğimiz ulkenin, yani hayatın en kullanışlı rehberi...” Kimi zaman diğer yazarların eserlerine sızıp oradaki cevherleri cıkarıyor, kimi zaman da cevher sandığımız şeyin cakıl taşından başka bir şey olmadığını gosteriyor.
Her zaman muzip, masum, cesur, coğunlukla da acımasız Le Guin. Lafını kimseden sakınmıyor, insanların beklentilerini karşılamakla ilgilenmiyor. Onun tek derdi sozcukler. Olumunun bıraktığı boşluğu da yalnızca onlar doldurabilir: “Bir gun mezar taşım olduğunda, ustunde sadece ismim olsun istiyorum. Fakat bundan da ote, yazarının cinsiyetiyle değil, yazılışının kalitesiyle ve eserin değeriyle yargılanan kitapların ustunde gormek istiyorum ismimi.”

Kitap Adı: Sozcuklerdir Butun Derdim Yazar: Ursula K. Le Guin Cevirmen: Damla Gol Yayınevi: Hep Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051921785