Prof.Dr. Ahmet Alkan’ın, serbest calışan mimar-şehir plancısı, yonetici, yuklenici, oğretim uyesi, belediye başkan danışmanı, milletvekili, belediye başkan adayı, parti kurucusu vb. farklı kimliklerle yaşadığı, 50 yıla yaklaşan meslek hayatında muhatap veya şahit olduğu yanlışlıklara dikkat cektiği yeni kitabı Yem Yayın’dan cıktı.
Hayal kurmayı, mimar kimliğini besleyen en verimli kaynak olarak tanımlayan Prof.Dr. Ahmet Alkan, mimari proje uretmeyi hayatın anlamı olarak gorup hayatının her doneminde cizen ve fırsat buldukca da inşa eden uygulamacı bir meslek adamı; oğretmen… Ancak Ahmet Alkan, bu calışmasında, yaptığı mimari projelerin veya kent olcekli planlama calışmalarının kronolojik sunumundan ote, 50 yıla yaklaşan meslek hayatında muhatap veya şahit olduğu yanlışlıklara dikkat cekerek şunları soyluyor:
“Bunların bilinmesi, tartışılması ve onlenmesi, ulkemizin ve cocuklarımızın geleceği icin olmazsa olmazlardan ilki ya da bizim onlara karşı gorevimizdir…
… Umarım benden sonra gelen değerli meslektaşlarıma ve butun insanlara, bedelleri oldukca ağır odenmiş bu deneyimlerin kucuk de olsa olumlu katkıları olur. Bu benim icin hayatıma anlam katacak en buyuk bahtiyarlık vesilesi olacaktır…”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Anılarla Son 50 Yılın Mimarlık ve Planlama Pratiği Yazar: Ahmet Alkan Yayınevi: YEM Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 19,5 x 27,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058043459