“Bazı aşklar vardır, icinde kahkahaların cınlamasından ziyade gozyaşlarının cağlaması daha uygun duşer.”
Musa, metin yazarı olarak işe başladığı reklam ajansında patron diye Şeytan adlı bir kara kediyle tanıştırıldığında bir nebze şaşırsa da “İş, iştir” diye duşunur. Acaba oyle midir? Astronomik fakat aşina, dehşetengizliği nispetinde cazip, yabancı olduğu kadar yerli bir hikaye.
Uyumsuzluğun zirvesinde bir aşk…
Kimsenin hicbir şeyi yadırgamadığı bir ortama damgasını vuran bir komplo…
Ve tekinsiz tiplerin zıvanadan cıkmasıyla busbutun harlanan bir macera!
Almanya’da yazarlar, eleştirmenler ve yayıncılardan oluşan Litprom jurisi tarafından hazırlanan ‘dunya edebiyatının en iyileri’ listesinde yer verilen Gizliajans’ı okurken cokca tebessum edecek, sıkca kahkaha atacaksınız.
Biliyorum. Yureğime ellerimle actığım yaradan sızan bu kan, bu gazap ateşi, bu kutsal fikr-i sabit, gozlerimdeki perdeyi kaldıran biricik hakikattir. Mutluluğum, felaketim, en pervasız gunahım... Bil ki hicbir tecrube, hicbir tovbe, hayatın gelip geciciliğine, kerhen olana dair hicbir şey bu muhru kıramaz. Zavallı varlığımın anlamı, başka hicbir şey değil, sadece gizli nikÂhımızı kıydığımız o gece yureğimi sana bağlayan bu yemindir. Bundan boyle aldığım her nefeste senin ruhunu icime cekeceğim, yureğimin her vuruşu senin ismini fısıldayacak. Aşkından gayrısı yalan, ve bak, gokteki ay şahidimdir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Gizli Ajans Yazar: Alper Canıguz Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 228 Ebat: 12 x 20 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786254491016