Turk edebiyatının en onemli yapı taşlarından biri sayılan ve katmanlı bir yapısı olan Dede Korkut HikÂyeleri yer yer mistik oğeler icermekle birlikte temelde Oğuzlar'ın hem kendi aralarındaki hem de duşmanlarıyla olan mucadelelerini anlatır. Halk arasında soylene soylene dilden dile aktarılan ve 16. yuzyılda yazıya gecirilen bu hikÂyeler aracılığıyla aynı zamanda Oğuz Turkleri'nin siyasi yapılanmaları, kulturel ve sosyal yonleri, dunyaya bakış acıları, tarihleri, coğrafyaları, dil ve kulturleriyle ilgili onemli bilgiler edinilir.
Dede Korkut HikÂyeleri hem tarihi hem de edebi oneminden dolayı farklı araştırmacılar tarafından bircok kez incelenerek yorumlanmıştır. Eser Pamukkale Universitesi Turk Dili ve Edebiyatı Bolumu'nden oğretim uyesi Salih Mehmet Arcın tarafından yayıma hazırlanmıştır. Editorluğunu ise Boğazici Universitesi Turk Dili ve Edebiyatı Bolumu'nden oğretim uyesi Tulay Gencturk Demircioğlu gercekleştirmiştir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Dede Korkut Hikayeleri - Bez Ciltli Yazar: Kolektif Yayınevi: Koridor Yayıncılık Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 240 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257781039