Handan bakındı bakındı, "Yumurta alayım," dedi. "Ama az olsun. Taze olsun," dedi. "Nasıl olsa burayı oğrendim. Gelir taze taze alırım," dedi.
Sen gel tabii. Senin gelmediğin dukkÂnın ben anasını satarım. Sen gel tabii. Senin almadığın yumurtayı ben yere calarım.
Sen gel tabii, ben tum Yozgat'ı bırakır tum malı sana saklarım sultanım, diyemedim. "Her zaman," dedim. "Her zaman bekleriz."
Her işin ivilini civilini bilen esnaflar, Camlığa cıkan, Yozgat'a yukarıdan bakan Âşıklar, opce bebeler, sesi kılavlı, oyle ataşlı oyle delikanlı kopiller, iyi pişmiş gozlemeler... Tina'nın cilleri var. Aziz Efendi ne kokuyor? Ayva, sobanın ustunde done done pişiyor. Mahalleye Bursa'dan bir Mersedes geliyor, Pic Sevi nasıl da calım atıyor, Refet Efendi nasıl da dertleniyor... Lan Şahin, yazık değil mi Memnune'ye? Yazık değil mi sana?
Mustafa Ciftci, şeker gibi iyimser hikÂyeler anlatıyor taşradan, kıtlıktan... Kara sakız, kendir, kına, kaya tuzu, iğde... "Vatandaş, ne isterse vereceksin, yok demeyeceksin."
Bozkırda Altmışaltı, gulerek memlekete bakıyor... Allah icin, Elif de kolay unutulmuyor işte...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 160
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Bozkırda Altmışaltı Yazar: Mustafa Ciftci Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750515361