Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Hayat ve Huzunde yazdıklarım, babamın da var olduğu dunyada gecirdiğim kırk yılın, durbunume carpan resimleridir; ozelimde ve ulkemde 1941 'den bu yana yaşadıklarımdan, gorduklerimden secmelerimdir. Kitabıma, beni cok etkileyen, cok uzen, cok sevindiren, bende iz bırakan, belleğimde hep kalan anılarımı aldım.
1983'ten sonraki yıllarımın seruveni belki bir başka kitaba konu olur ama bu kitaplar, 1983 yılına kadar, Edip Cansever'e rahmetle selam olsun, "Ben Ayşe Kulin Nasılım?”'a yanıtımdır.
Veda ve Umut'ta ailesinin yaşadıklarından yola cıkarak Osmanlı'nın son gunlerinden cumhuriyetin ortalarına kadar Turkiye'nin oykusunu anlatan Ayşe Kulin, bu kez Hayat ve Huzun'de kendi anılarını ve o anılarının geri planını oluşturan dunyayı anlatıyor.
Cağdaş Turk edebiyatının en sevilen kalemlerinden biri olan Ayşe Kulin'den, anıların, Turkiye ve dunya koşullarının ic ice gectiği bir calışma.
Kitap Adı: Midi Boy-Huzun - Durbunumden Kırk S Yazar: Ayşe Kulin Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11 X 18 Barkod: 9786051852287