Yeniden dovuşebilmek icin kacıyorduk

Devrimden soz edince ne gelir insanın aklına? Belki kayıplar, belki yenilgi ya da korku ama en cok da umut, daha guzel bir dunya hayali ve direniş. Ahmet Umit’in her yaştan, her duygudan orulmuş devrimcileri, bir yandan kendi hikÂyeleriyle hesaplaşırken bir yandan da Turkiye’nin yakın tarihine kendi ışığını tutuyor.
Bizim yureklerimizde sınır yoktu

Polisiye romanların usta yazarı Ahmet Umit, bu kez oykunun yoğun, carpıcı ve keskin dilini kullanarak bazen şiirsel, bazen sorgulayıcı, bazen de yurek burkan “devrim” hikÂyeleriyle okurun karşısına cıkıyor. Cıplak Ayaklıydı Gece’de bir araya gelen dokuz oyku, herkesi hem kişisel hem de ortak gecmişiyle yuzleşmeye cağırıyor.
Gozbebeklerinin buyuduğunu fark ettim. Onun gozbebeklerinin icinde, masmavi bir gokyuzunun altında, şekerkamışı ve palmiyelerle kaplı bir dağın yamacında Che’yi gordum. Arkadaşları cevresini sarmıştı, tufeği dizlerinin uzerindeydi. Sacları yine gurdu, sakalları seyrekti ve yine cok yakışıklıydı.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Cıplak Ayaklıydı Gece Yazar: Ahmet Umit Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750846366