Antik diller oğretmeni Raimund Gregorius lisede ders sırasında ansızın sınıftan cıkar, duyduğu Portekizce bir kelimenin buyusune kapılarak yaşadığı şehri, duzenli hayatını terk edip hakkında hicbir şey bilmediği gizemli bir Portekizli'nin, doktor ve yazar Amadeu Prado'nun izini surmek uzere Lizbon'a doğru trenle yola cıkar. Tesadufen eline gecen ve Prado'nun, hayat, aşk, yalnızlık, arkadaşlık, olumluluk ve olumle ilgili notlarının bulunduğu kitabın etkisinden cıkamayan Gregorius, dilini bilmediği, ilk kez gittiği bu yabancı ulkede ve bu olağanustu yolculuğu sırasında Prado'nun hayatının değişik evrelerinde yer almış insanlarla bir araya gelip onun farklı soylencelerle dokunmuş hikÂyesinin derinlerine iner. Bir yandan da kendi icsel yolculuğunu surduren Gregorius, Diktator Salazar'a karşı savaşmış Amadeu Prado'nun kişiliğinde kendine ve insana ilişkin pek cok sorunun yanıtını ararken, bir başkası olmanın dayanılmaz cekiciliğine de karşı koyamayacaktır. Lizbon'a Gece Treni, sadece Avrupa'dan değil, kendi zihnimizden ve ruhumuzdan da gecen ve donuşu belli olmayan bir yolculuğun cok sesli, unutulmaz romanı.
"Ben de cok sevdim Lizbon'a Gece Treni'ni. Her oğleden sonra gun batımına kadar okudum. İlknur Ozdemir cevirmiş. Her cevirisini ille de cok usta bir cevirmen."
-Selim İleri-
"Lizbon'a Gece Treni barındırdığı tema zenginliğiyle şaşırtıcı bir roman. Dille, tarihle, duygularla; kısaca dunyaya atılmış bireyin icinde bulunduğu durumla sorgulayıcı bir hesaplaşma."
-A.Omer Turkeş-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Lizbon'a Gece Treni Yazar: Pascal Mercier Cevirmen: İlknur Ozdemir Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786055340438