“5 Ağustos 1989 Ankara doğumluyum. Yirmi sekiz senedir işler umduğum gibi gitmiyor; ama yine de iyi ki doğdum. Bu fırsat insanın ayağına kac kere gelir? Cubbe, stetoskop veya T cetveliyle yapılabilecekler sınırlıdır. Fakat un icin sayısız olasılık var; o sebeple ev hanımıyım. Kışın yazlıkları, yazın kışlıkları hurcta, bezelyeleri buzlukta saklarım. Yes veya no gibi şeyleri yok sayamayacağımız icin, gonul rahatlığıyla İngilizcem var diyebilirim. Fakat diğer dillere anlam veremiyorum. Bu kadar dille ne yapmaya calışıyorsunuz?”
Ceylan Taş, ilk kitabı İyiyim Oturuyorum ile okuyucuyu ev hanımlığı, evlilik, annelik, komşuluk deneyimlerine konuk ediyor, elbette ağlayan kekler ve kısırlar eşliğinde. Cayınızı kapın, bazen kahkahalara boğacak bazen huznuyle boğazınıza duğumlenecek, bu kitapta kendinizi bulacaksınız. Cunku İyiyim Oturuyorum yorganın altında on uc saat ağladıktan sonra hayata devam eden tum guclu kadınların manifestosu!
(Tanıtım bulteninden)
Kitap Adı: İyiyim Oturuyorum Yazar: Ceylan Taş Yayınevi: Kusurat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056722769