O zamanlar Bulgaristan’a ulkem derdim. Memleketim, vatanım, evim, yuvam… Ondan başkasını bilmezdim. Oradan kacmak, gitmek, başka bir yer edinmek gibi arzularım yoktu. Yalandan değil, hakikaten severdim Bulgaristan’ı. O da beni, bizi sevsin isterdim. Ulkem icin, ulkemin cocukları icin oğretmenlik yapmaya hazır, hevesli ve gonulluydum. Başka bir ulkenin, başka bir şehrin hayalini kurmuyordum. Ama bir şeyler yolunda gitmedi. Bulgaristan, senelerce nefretle beslenmiş gibi, bozuk bir yemek yemiş gibi bizi icinden kusarak cıkardı.
Bulgaristan Turkleri, 1980’lerde uygulanan Soya Donuş Sureci’yle buyuk bir zulmun icine cekilirler. İnancları, dilleri ve isimleri alınan insanlar, zorlu koy yaşamında hayatta kalmanın yollarını da aramaktan vazgecerler.
İki dil ve iki kultur arasında kendine yer arayan Gul, tutun kırmaktan elleri katran karası olan koylulerinin kaderini yaşamayı reddeder. Oğretmen olup koyundeki cocuklara Bulgarca oğretmek icin yola cıkarken her şeyi bıraktığı gibi bulacağını umit eder. Ancak donduğunde elleriyle toparlamaya calıştığı hicbir şey yerinde durmaz, koylerinin yerle bir edilmesi gibi zihnindekiler de darmadağın olup gider. Ne imkÂnsız aşkı ne koyu; bir tek adı kalır aklında.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Benim Adım Gul Yazar: Ayşe Şen Yayınevi: The Roman Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 488 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050640656