Paris Duşerken, Fırtına ve Dipten Gelen Dalga’dan oluşan nehir roman, 20. yuzyılın en hareketli donemini tum tarafları ve ceşitli yonleriyle tasvir eden dev bir eserdir.
Nehir romanın ikinci kitabı Fırtına, İkinci Dunya Savaşı sı­rasında Avrupa’nın ortasından başlayarak Moskova’ya kadar uzanan Nazi dehşeti sırasındaki olum kalım mucadelesini anla­tıyor. Bir yandan olağan bir bicimde surup giden gunluk yaşam, bir yandan kan ve barut kokuları arasında dişe diş suren bir kavga. Ehrenburg bu romanda, buyuk bir coğrafyanın panora­masını cıkararak yuzyılın en sancılı yıllarını belgeliyor. Karar vermenin olum kalım sorunu olduğu o yıllarda, adım adım Sovyetler Birliği’nin iclerine doğru ilerleyen Nazi guclerine karşı verilen mucadele, karşı sınıflarda da cozulmeler yaratarak gelişirken diplomasinin incelikleri ile savaşın hoyratlığı arasın­daki mesafe de kısalıyor. Ehrenburg, savaşın kucuk ayrıntıları kadar cephe gerisindeki politik manevraları da bir tarihci titiz­liği ve yazın ustalığıyla aktarıyor. Fırtına, kucuk ayrıntılarla anlamlandırılabilen buyuk kapışmanın romanı.
Yuzyılın en buyuk romanlarından sayılan ve sayısız dilde basılarak milyonlarca insan tarafından beğeniyle okunan bir klasik...
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Fırtına 2 Yazar: İlya Ehrenburg Yayınevi: Kor Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Orijinal Dili: 496 Barkod: 9786052283738