Eğitimsiz ve fakir bir denizci olan Martin Eden, varlıklı bir ailenin kızı Ruth’a Âşık olur ve onunla bir gelecek kurabilmek adına kendini amansız bir mucadelenin icinde bulur. Sadece ust sınıflara ait olduğunu duşunduğu bilgi, kultur ve başarının peşine duşer ve onu edebiyat dunyasının en ust basamaklarına taşıyacak olan yazarlık seruvenine umut dolu bir adım atar. Fakat adım adım derin bir umutsuzluğa cekildiğinden habersiz olan Martin Eden'in hayatı artık asla eskisi gibi olmayacaktır.

Her sınıftan insana başarı ve zenginlik vaat eden Amerikan Ruyası’nın trajik sonuclarını etkili bir dille ve acımasız bir gercekcilikle anlatan Jack London, Martin Eden’i yazarken kendi yaşamından ipuclarını da sayfaların arasına serpiştirmiştir.

Bir kişinin aydınlanma sureci uzerinden 20. yuzyılın toplumsal sorunlarına ayna tutan bu olumsuz eseri, Handan Haktanır’ın ozenli cevirisiyle sunuyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Martin Eden-Bez Ciltli Yazar: Jack London Cevirmen: Handan Unlu Haktanır Yayınevi: Koridor Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059702607