Yaban ya da yabancı değildim… Arada bir yer – onlardan olmadığım gibi busbutun eloğlu da sayılmazdım. Bir şeyin kendi olmaktan cıkıp karşıtına donuşme anında donup kalmış gibiydim. Daha ilginci, aynısı onlar icin de gecerliydi. Yaban ya da yabancı değillerdi bana. Onların şansı kalabalık olmalarıydı, sayılarındaki cokluk, donup de surekli benzerlerini, aynılarını gormek, bir donuşumun ortasında kalakaldıklarını unutturuyordu onlara.
Belleğin Girdapları, kacmak isteyen bir adamın hikÂyesi. Gunluk hayatın getirdiklerinden, insan ilişkilerinin yoruculuğundan ve aslında, bunlara uyum sağlayamayan kendisinden kacmak... Onunkisi yeni bir hayat beklentisi değil, en fazla “iyi olacak” sezgisi… Daha iyi hatırlayabilmek icin yaşadıklarını yazmayı istese de hatırlamaktan, bir “hayıflanma kuyusuna” duşmekten korkuyor. Ama kacamıyor… Kacabildiği en uzak nokta, “şehrin sonunda” bir yerleşim yeri: Ona tekinsiz hatta giderek tehditkÂr gelen atmosferiyle, gercek bir inzivaya izin vermeyen, “ofkelenememenin yorgunluğuyla” kendi boşluğuna duşuşu hızlandıran bir mahalle, “Serpmetepe.”
Behcet Celik, bir adamın zihninin derinlerine iniyor, katman katman onu keşfediyor. Edebiyat yolculuğunun en derinlikli karakterlerinden birine, kusursuz bir uslupla imza atıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Belleğin Girdapları Yazar: Behcet Celik Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750526947