
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Cocukluğumuzdur bizi şekillendiren, bugunlere getiren. Ailesindeki erkeklerin golgesinde buyuyen Virginia Woolf’un kalemi de cocukluğundan ayrı tutulamaz. Tam da bu nedenle, yirminci yuzyılın başlarında kaleme aldığı bu eserde Woolf oncelikli olarak kadının “bireyselliğini” sorgular ve onun edebiyattaki yerinden yola cıkarak alışılmadık bir oneri sunar: “Yazmak isteyen bir kadının oncelikle parası ve kendine ait bir odası olmalı.”
Woolf, British Museum’un rafları arasında kadını ararken, Shakespeare’in hayali kız kardeşi ve donemin onemli kadın yazarlarına atıfta bulunarak bizlere sadece para ve oda fikrine nasıl ulaştığını gostermekle kalmaz, aynı zamanda kadının bastırılan sesi olur. Ona gore kadın kendisine reva gorulen sefalet ve karanlıkta bile cabalamayı bırakmamalı, yazmalı; eşitsizliklere ve haksızlıklara karşı sesini duyurmalıdır.
Hazırlayan : TALHA YAĞCI
Kitap Adı: Kendine Ait Bir Oda Yazar: Virginia Woolf Cevirmen: Arzu Buşra Kumbaroğlu Yayınevi: Aspendos Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059641418