Kurmacaya ihtiyacımız var mı? Her kitabı ille de bitirmemiz mi lazım? Yeni mecra ve formatlar okuma deneyimimizi nasıl etkiliyor? Bakış acımızı onaylamak icin mi, yoksa sorgulamak icin mi okuruz? "En buyuk" romancılara kim, neye gore karar veriyor? Uluslararasılaşma eserlerin iceriğini nasıl etkiliyor? Yazar biyografileri ne işe yarar? Roman yazmak artık bir "iş" haline mi geldi? Tim Parks Ben Buradan Okuyorum'da bu sorulara cevap ararken, yıllara yayılan eleştirel okumalarından yararlanarak edebiyat ve edebiyatın amacı hakkındaki varsayımlarımızı altust ediyor.

Birbirini tamamlayan bu otuz yedi metin "uluslararası" romanın ortaya cıkışıyla "yerel" edebi uslupların nasıl kaybolduğunu, piyasa guclerinin "ciddi" kurmacayı nasıl şekillendirdiğini, cevirinin hesapta olmayan etkilerini, edebiyat eleştirisi alanındaki sıkıntıları, yazarların hayatları ve eserleri arasındaki sorunlu ilişkiyi inceliyor. Parks, zihin acıcı yakın okumalarla ve tekrar tekrar donup kendine bakarak, yazarların ve okurların bir taraftan yeni kuresel sistemin, diğer taraftan bu sistemin alametifarikası olan romanın baskısından kacıp kacamayacakları uzerine duşunuyor.

Okuyan, yazan, ceviriyle uğraşan herkesin aklından gecirdiği sorulara dair kuşatıcı bir kitap bu.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 224

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Ben Buradan Okuyorum Yazar: Tim Parks Cevirmen: Roza Hakmen Hazırlayan: Ozge Celik Yayınevi: Metis Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 2. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053160571