Bu hacimli kitap orta yaşın kıyısındaki yalnız bir kadının 5 yaşında bir kız cocuğuyla başbaşa gecirdiği beş gunde geciyor. Kolay ustesinden gelinmiş bir zaman dilimi değil ama. Adeta minyatur bir gunumuz kadın prototipi olan minik Tuğde ile yaşadıkları roman kahramanı acısından zengin ama ıstıraplı bir deneyime donuşuyor ilerleyen sayfalarda.

Yuksek Topuklar, Murathan Mungan'dan İstanbul, ozellikle de Beyoğlu ekseninde gezinen uzun bir gozlem ve deneyim kılavuzu olarak okunabilir.

Bundan birkac yıl once yazmaya karar vermiştim bu oykuyu.
Guzel ve uzun bir oyku olsun istemiştim. Her zamanki gibi onca iş, onca uğraş girdi araya; gundeliğin hayhuyunda başka oykuler, başka oykucukler; yalnızca yazılan, yazılmayı bekleyenler değil, yaşananlar da gecit vermedi... Sonunda, "Bir gun yazarım, nasıl olsa bir gun yazarım," diye beklettiklerimden biri olup cıktı bu da... Kimi zaman, yazdığımda, kim bilir nasıl muthiş bir kitap olacağını duşleyip, heyecanlandıklarımdan biri olarak geliyordu aklıma; kimi zaman da yazamadıklarımın yureğimi daraltan ağır ceki taşlarından biri olarak... Bu tur "muhasebeler" icinde bulunduğum ruh haline gore değişiyordu; belki yazacağı onca şeyi ust uste yığıp yıllar boyu onlarla birlikte gezen butun yazarlarda boyle oluyordur. Artık onları bilemem. Ama her zaman soylerim, yazıp da, duşlediklerinizin ne kadarını yazabildiğinizi gormektense, "bir gun yazdığımda nasıl muthiş bir şey olacak kim bilir!" diyerek kendinizi geleceğe ertelemeniz daha heyecan vericidir.
Bilirsiniz, insanları heyecanları yaşatır.
Buraya kadar soylediklerimden benim bir yazar olduğumu duşunmuş olmalısınız; hayır, değilim, ama oyle zannedilmek hoşuma gidiyor. Aslında yazıya gonul vermiş olduğumu, boş zamanlarımda, nasıl derler, "kendi capımda" oykuler, oykucukler, ceşitli denemeler yazdığımı, ne yazık ki, ancak birkac yakınım biliyor. Onların da pek ciddiye aldığını sanmıyorum. Başarılı bir grafikerim, işime cok asılmamakla birlikte fena para kazanmıyorum; bunların bana yettiğini duşunuyor olmalılar. Yazdıklarımdan, yazmaya calıştıklarımdan kimselere pek soz etmem; hem kendimi sahiden bir yazar olarak gormeyişimden kaynaklanıyor bu -insan kendini bir yazar gibi hissetmezse, başkaları icin nasıl ikna edici olabilir?-; hem de heyecanlarıma kapılıp birkac kez anlatacak gibi olduğumda, karşılaştığım genel bir kayıtsızlık, umursamaz tavırlar ya da anlattıklarımın başkaları tarafından inancsız gozlerle dinlenmesi, beni bu konuda iyice urkek yaptı. Ben de bu arzumu kendime saklamaya karar verdim. Eğer gunun birinde iyi bir kitap yazabilirsem, hepsinden ocumu almış olacağım.
(Kitabın İcinden)

Sayfa Sayısı: 528

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık

Kitap Adı: Yuksek Topuklar Yazar: Murathan Mungan Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2002 Baskı Sayısı: 8. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789753423618

[h=5]Oduller[/h] Erdal Oz Odulleri