Sema Kaygusuz’un duz yazılarını bir araya getirdiği Aramızdaki Ağac 21 yazıdan oluşuyor.
"Şimdi diyorum ki dost, aramıza koyacağımız udu henuz hak etmedik biz. Meragi’nin bestelediği Şirazi guftelerinden bihaber kan koklayan vahşi hayvanlar gibi kor olası cahilliğimizle omursuz guzelliği arıyoruz yureğimizde. Ne kultursuzlukle ne de savaşla acıklanabilecek bir nasipsizlik bizimkisi. İnsanı anbean curuten meraksızlık. Diyorum ki, gel yurekten bir meydan okumayla aramıza ud-i mukemmel’i koyalım. Parcalamak icin ama. Telleri sokerek deneyelim once, ud-i ekmel olalım. Baktık olmuyor, anlayamadık, bir tel daha sokup kÂmil olalım. O da olmadı hamlığı goze alıp telsiz bir tekne yapalım seninle, yahu bundan saz olur mu diye birbirimize soralım. O da olmadı od ağacının kaba kutuğuyle baş başa, bomboş, apacık, yapyalnız olalım.
Dost. Mumkunse bir ağac bulunsun aramızda. Kendi odumuzdeki arzudan başlayalım."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aramızdaki Ağac Yazar: Sema Kaygusuz Yayınevi: Metis Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053161554

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri
Yaşar Nabi Oyku Odulu