İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar, insanlık tarihine yon vermiş belirleyici anlar ustune kısa denemelerden oluşuyor. Stefan Zweig, cevrele-rindeki gecici koşulların dayattığı sınırları aşabilmiş Fatih Sultan Mehmed, Händel, Dostoyevski, Tolstoy, Lenin gibi "yaratıcı birey-ler"in o benzersiz "anlarını" anlatıyor. En iyisi, kendisinden dinleyelim:
Cağları aşan bir kararın bir tek takvime, bir tek saate, coğu kez de yalnızca bir tek dakikaya sıkıştırıldığı trajik ve yazgıyı belirleyici anlara, bireylerin yaşamında ve tarihin akışı icinde cok ender rastlanır. Ben boyle anları İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar diye adlandırdım; cunku onlar, tıpkı yıldızlar gibi, hic değişmeden gecmişin karanlığına ışık tutmaktadırlar... Olayları anlatırken, gercekleri değiştirmedim, kendi katkılarımla renklendirip zenginleştirmedim. Cunku tarih, kusursuzluğa ulaştığı boylesine eşsiz anlarda, kendisine yardım icin uzatılan ellere gereksinim duymaz.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 239

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 201

Baskı Yılı: 2000

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar - On Dort Tarihsel Minyatur Yazar: Stefan Zweig Cevirmen: Kasım Eğit Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789750724442