“Simenon okumayı cok seviyorum. Bana Cehov’u hatırlatıyor.”
-WILLIAM FAULKNER-
Polisiyenin en buyuk ustalarından Georges Simenon’un, 20. yuzyıl edebiyatının başyapıtları arasında yer alan 1948 tarihli Kirliydi Kar adlı romanı, 2. Dunya Savaşı sırasında, işgal altındaki Fransa’da ayakta kalmaya calışan 19 yaşındaki Frank Friedmaier’in sucla tanışmasını, kesif yalnızlığını ve ic dunyasını resmeder.
Annesi genelev işletmecisi olan Frank soğukkanlı bir genctir. Kasvetli ve sonsuzmuş gibi gelen kış boyunca bir dizi suca bulaşan Frank, karaborsa, şantaj, hırsızlık derken geri donuşu olmayan bir yolda suruklenerek batağa saplanır, kendisini işgalci Alman askerleriyle bağlantılı organize bir olayın icinde bulur. Hapisteki sorgulamalar akıl oyunlarına, aklın ve bedenin dayanma gucunun sınanmasına donuşur. Simenon, yavaş yavaş kendi sınırlarına ulaşan anti-kahramanı Frank aracılığıyla, suclu bir insanın yıkıma doğru suruklenen zihnine, varoluş kaygılarına ve savaşa ayna tutar.
“Yirminci yuzyılın sıradışı başyapıtlarından biri.”
-John BanvIlle-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kirliydi Kar Yazar: Georges Simenon Kapak: Emir Tali Cevirmen: Umit Moran Altan Editor: Didem Unal Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051851990