O gece hic uyuyamadım. Dalar dalmaz Hasan'ın hayali gozumun onune geliyor, "İftiracı, iftiracı!" diye karşımda ağlıyordu. Kucuk muhayyilem o vakitki dinî terbiyenin dehşetleriyle dolmuştu. Yarın ahret… Kim bilir kardeşim o haksız yediği tokadın hakkını benden nasıl cıkaracaktı?
"Omer Seyfettin oncelikle bir ‘hikÂyeci'dir ve edebiyat tarihimizde hikÂyenin bağımsız bir edebî tur olarak gelişmesindeki en onemli pay ona aittir. Ondan once Ahmet Mithat Efendi, Samipaşazade Sezai, Halid Ziya Uşaklıgil gibi isimler de hikÂyeler yazıp yayımlamalarına rağmen Omer Seyfettin, ozellikle bu edebî ture eğilmiş, bu turun tanınmasını ve yaygınlaşmasını sağlamış, biraz da romanın golgesinde kalan ‘hikÂye'yi edebiyat Âlemine benimseten ilk isim olmuştur."
Necati Tonga
Yirmi bir hikÂyeden oluşan bu seckide "Kaşağı", "Yuksek Okceler", "Pembe İncili Kaftan" gibi herkesce bilinen hikÂyeler, yazarın dil ve anlatım ustalığını gosterdiği diğer keyifli metinleriyle bir araya geliyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Perili Koşk ve Secme Hikayeler - Gunumuz Turkcesiyle Yazar: Omer Seyfettin Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 200 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750745973