Tezer Ozlu’yu cocuk yaşta tanıyan Ferit Edgu, zaman icinde dostu, (zaman zaman) dert ortağı ve yayıncısı olmuştur.
Bu kitapta, bu iki yakın dostun, İstanbul/Paris/Ankara ekseninde (coğu Tezer’in hastalığının depreştiği zor gunlerde) birbirlerine yazdığı mektuplar yer alıyor. Yazmayı bir varoluş sorunu olarak goren iki yazarın yayımlamayı hicbir zaman duşunmedikleri bu mektuplarda, ozellikle Tezer Ozlu’nun Cocukluğun Soğuk Geceleri ve Yaşamın Ucuna Yolculuk kitaplarından tanıdığımız cırılcıplak dunyasıyla karşı karşıyayız.
“Bu sabah mektubunu bulmak, okumak, bana hem yaşamı hem de sonundaki olumu daha dayanılır kıldı. Birden yuksek dağlar, henuz boz rengi olan yamaclar, tepelerdeki beyaz kar, sessiz, kucuk İsvicre koyleri anlam kazandı ve buraya geldim geleli ilk kez ayağım yere değdi. Yaşamımın bu onemli doneminde beni hicbir şey sozlerin kadar yureklendiremezdi.”
- Tezer Ozlu -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Her Şeyin Sonundayım: Tezer Ozlu-Ferid Edgu Mektupları 1966-1985 Yazar: Ferit Edgu , Tezer Ozlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051719504