Duşunuyorum da aşk sozcuğunu de biraz eksik bulu­yorum şu senlen ben arasındaki ilişkiye. Daha buyuk, daha sağlam bu bizimki. Aşk onun icinde sadece bir kısım galiba. Otesinde aşkla birlikte, ama yer yer, zaman zaman onu aşan başka duygular, başka esriklikler, başka baş donmeleri de var bizde. Seni seviyorum; ve senin icin her şeyim. Beni sevi­yorsun; ve benim icin her şeysin.
Bir insan icin şu kısa hayat­ta bundan daha buyuk ne olabilir ki.
Cemal Sureya, Temmuz 1972’de Okmeydanı SSK Hastanesi’ne yatan eşi Zuhal Tekkanat’a hastanede kaldığı on uc gun boyunca mektuplar yazmıştı. Zuhal’e ve oğulları Memo’ya olan sevgisini, hayallerini ve ozlemlerini, mutluluk ve kaygılarını anlattığı, şiirinden tanıdığımız ictenlikle kaleme alınmış bu mektuplar, Sureya’nın olumunun ardından Erdal Oz’un sunumuyla kitaplaştırıldı. Kitabın ikinci kısmını oluşturan 1967-1978 tarihli mektuplarla birlikte On Uc Gunun Mektupları, bir buyuk aşkın “sevda sozleri”yle bezeli tanıklığı ve tarihcesi.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: On Uc Gunun Mektupları Yazar: Cemal Sureya Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750739774