Elimi bir başkasının avucuna koymak hep mutluluğun tanımı olmuştur benim icin. Pek cok kez uyumadan once –bilinci kaybetmemek ve daha buyuk olan ulkeye gitmemek icin verilen o kucuk mucadelede– pek cok kez, uykunun buyukluğune doğru gitme cesaretine sahip olmadan, biri benim elimi tutuyormuş gibi yaparım ve uyku denilen o muazzam şekilsizliğe doğru giderim. O zaman da cesaretimi toplayamayınca duşe dalarım.

Şimdi uykuya gitmek ozgurluğume gitmem gereken yola o kadar benziyor ki. Kendimi anlamadığım bir şeye vermek, kendimi hicliğin kıyısına bırakmak demek. Sadece gitmek, tarlada kaybolmuş kor bir kadın gibi. O yaşam denen doğaustu şey. Tanıdık olsun diye evcilleştirdiğim yaşam. Kendinden gecmek denen o cesur şey, Tanrı’nın tekin olmayan eline uzanmak ve cennet denen o şekilsiz şeye girmek gibi. İstemediğim bir cennet!

Yazarken ve konuşurken biri elimi tutuyormuş gibi yapmak zorunda kalacağım...

-Clarice Lispector-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: G.H.’ye Gore Cile Yazar: Clarice Lispector Cevirmen: Başak Bingol Yuce Yayınevi: Monokl Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786055159665