
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
İletişim, yazılım, kişisel hizmetler, danışmanlık vb. alanlarda ortaya cıkan yeni meslekler ve giderek genişleyen iş alanlarını acıklamak icin Marx’ın emek ya da sınıf kuramının yeterli olmadığı goruşu ana akım sosyal bilimler alanında oldukca yaygındır. Bilgisayarların ve enformasyon teknolojisinin kullanımı ve hizmet sektorundeki buyume ile birlikte, post-endustriyel bir aşamaya gectiğimiz one surulmektedir. Buna gore “maddi olmayan” yeni emek bicimleri hÂkim hale gelmekte ve yeni bir emek anlayışına ihtiyac duyulmaktadır. Oysa Marx’ın teorilerinin cağdaş iş bicimlerine uygulanamaz olduğu fikri, onun duşuncesinin ciddi bir bicimde yanlış anlaşılmasına dayanmaktadır. Doğru bir şekilde yorumlanırsa, Marx’ın fikirleri modern dunyadaki işin doğasını kavramak icin, maddi olmayan emek kuramından cok daha aydınlatıcı bir cerceve sunmaktadır.
Arif Koşar’ın hazırlamış olduğu, 9 makaleden oluşan bu kitapta, gunumuz dunyasında ortaya cıkan yeni iş ve emek bicimlerinin, Marksist diyalektik yontemin zenginliğiyle daha guclu bir bicimde kavranabileceği savunulmaktadır.
Hazırlayan: Arif Koşar
Kapak Tasarım: Devrim Koclan
Kitap Adı: Maddi Olmayan Emek Teorisi Yazar: Kolektif Yayınevi: Kor Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052283196