Selcuk Baran’ın yedi oyku kitabı daha once Yapı Kredi Yayınları’ndan Ceviz Ağacına Kar Yağdı (2008) adıyla tek ciltte toplanmıştı. Butun oykuleri şimdi gozden gecirilerek, yazar portreli kapaklarla ayrı ayrı basılıyor.
Selcuk Baran’ın ilk oyku kitabı Haziran (1972) 1973 Turk Dil Kurumu Oyku Odulu’ne değer gorulmuştu. “Ceviz Ağacına Kar Yağdı”, “Zambaklı Adam”, “Kavak Dolu” gibi yirmi bir unutulmaz oykuden oluşan kitap cıktığı tarihte guclu bir yazarın gelişini mujdelemişti.
Yalnızlık ve umutsuzluk dolu oykulerinde duşsel, şiirli bir hava yaratmakta başarı gosterdiği kabul edilen Selcuk Baran, Behcet Necatigil’den Vedat Gunyol’a, Fusun Akatlı’dan Selim İleri’ye, Hulki Aktunc’tan İbrahim Yıldırım’a, İnci Aral’dan Behcet Celik’e pek cok yazarın ovguyle ustunde durduğu, ancak gunumuz okuru tarafından daha fazla keşfedilmeyi bekleyen bir yazar.
“Hayır, baharla gelen bir ruh zayıflığı filan değildi! Ne munasebet! Gerci gozlerimin hafifce dolduğunu yadsımıyorum. BekÂr bir kızın cicek alması dokunur bana. Hepsi bu işte!”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Haziran Yazar: Selcuk Baran Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 136 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750847561