Daha kucuk yaşlarda icindeki muthiş cevher keşfedilen, amcasının ve babasının surdurduğu bağımsızlık mucadelesinin cehresini tamamen değiştiren, yenildikce daha da guclenerek bir cığ gibi gelen duşmanlarının karşısında dağ misali dimdik duran bir kahraman... Hayatı iman ve vatan uzere şekillenen bir mucahit...
Kafkas Kartalı Şeyh Şamil...
Ve onun destansı hayatı...

Romanlarıyla yuz binlere tarihi sevdiren, okurları tarafından gunumuzun Peyami Safa'sı olarak nitelenen Okay Tiryakioğlu, tarihi roman severleri bu kez Kafkasların imamı, Şeyh Şamil'in muthiş direnişine tanıklık ettiriyor. Kafkas Kartalı Şeyh Şamil'in her anı muthiş bir mucadele ve direnişle gecen hayatını capcanlı bir dille bugune taşıyor.

Şamil, kendisine sonuna kadar inanmış dava arkadaşlarına sevgiyle bakarak, Son kez hatırlatıyorum, dedi. Beni imamlığa siz sectiniz! Ben bu goreve, kendi irademle gelmedim ve hatta yine şahitsiniz ki gelmemek icin caba sarf ettim; yerime başka adaylar gosterdim. Fakat neticede Gazi Muhammed'in ruyası bir kez daha zuhur etti ve baskınıza daha fazla tahammul edemedim. İki ay evvel, gonulsuz de olsa vazifeyi ustlendim. O ilk gun soylediğimi şimdi tekrarlıyorum! Emirlerime sorgusuz sualsiz itaat edecek, teslim olmayı aklınıza dahi getirmeyecek, hicbir şart altında bana boyle bir teklifte bulunmayacak, kararlılığımı sorgulamayacaksınız!
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Şeyh Şamil-Kafkas Kartalı Yazar: Okay Tiryakioğlu Yayınevi: Timaş Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786050829860