ABD’nin eski first lady’sinin samimi, etkili ve ilham veren hikÂyesi…
Michelle Robinson kucuk bir kızken, abisi Craig’le aynı odayı paylaştığı evden, kovalamaca oynadığı parktan, ebeveynleri Fraser ve Marian Robinson tarafından sozunu esirgemeyen ve korkusuz biri olarak yetiştirildiği Chicago’nun Guney Yakası’ndan ibaret bir dunyası vardı. Ama cok gecmeden hayat onu ilerilere taşıdı; ortamdaki tek siyah kadın olmanın nasıl bir his olduğunu ilk kez oğrendiği Princeton Universitesi’nin koridorlarından, guclu bir şirket avukatı olarak calıştığı camdan iş kulesine... Sonra bir yaz sabahı Barack Obama adlı bir hukuk fakultesi oğrencisi karşısına cıktı ve ozenle oluşturulmuş butun planlarını altust etti.
Michelle Obama bu kitapta, eşinin hızlı siyasi kariyeriyle işi ve ailesi arasındaki dengeyi kurmaya cabaladığı evliliğinin ilk yıllarını anlatıyor. Bizi kocasının başkan adayı olma kararının arkasındaki mahrem tartışmaya ve ardından kampanya sırasında populer ama cok da eleştirilen bir figur olarak oynadığı role dahil ediyor. Ailesinin uluslararası spotlar altında gercekleşen ve tarih değiştiren yukselişini, Beyaz Saray’da gecirdikleri sekiz onemli yıl boyunca o ulkesini, ulkesi de onu tanırken, perde arkasında yaşadıkları capcanlı hikÂyeyi zarif, esprili ve alışılmadık bir acık yureklilikle dile getiriyor.
Benim HikÂyem bizi Iowa’nın mutevazı mutfaklarından Buckingham Sarayı’ndaki balo salonlarına, yurek donduran bir yastan, zorluklar karşısındaki muthiş dirence doğru goturuyor; ozune uygun yaşamak icin cabalayan, tum gucunu ve sesini yuksek ideallere onculuk etmek icin kullanan bu cığır acıcı, benzersiz, tarihî figurun ruhunun derinliklerine doğru bir yolculuğa cıkarıyor. Michelle Obama kendi hikÂyesini durustluk ve cesaretle anlatırken okuruna da şu onemli soruyu sorduruyor: Ben kimim ve kim olmak istiyorum?
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Benim Hikayem Yazar: Michelle Obama Cevirmen: Pınar Kur Yayınevi: Mundi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750740404