"Son yıllarda sozlu kulturler ile yazı yazma alışkanlığının derinden etkilediği kulturlerin bilgi kullanımı ve bu bilgiyi sozelleştirme yontemleri arasındaki bazı temel farklar keşfedilmiş; bu keşiflerden cıkan sonuclar da cok şaşırtıcı olmuştur. Edebiyatta, felsefede, bilimde, hatta okuryazarların sozlu iletişiminde duşunme ve anlatım bicimiyle ilgili, sorgulamadan kabul ettiğimiz pek cok niteliğin, insanoğlunun kendi doğasından değil, yazı teknolojisinin bilincimize sunduğu olanaklardan kaynaklandığını anlayınca, insan kimliği kavramımızı yeni baştan irdelemek zorunda kalmış bulunmaktayız.
Kitabımın konusu, sozlu ve yazılı kultur arasındaki farklardır. Daha doğrusu, bu veya herhangi bir kitabın okuru, yazılı kulturun iceriğini zaten yeterince bildiğine gore, konumuz, once sozlu kulturun duşunme ve duşunceyi anlatım bicimi (ki bu biz okuryazarlara ilkin tuhaf gelebilir), sonra da sozlu kulturden kaynaklandığı icin hep sozlu kulturu alıntılayarak irdeleyeceğimiz okuryazar duşunme ve anlatım bicimidir..."

Sayfa Sayısı: 232

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Sozlu ve Yazılı Kultur Yazar: Walter J. Ong Yayına Hazırlayan: Meltem Ahıska Cevirmen: Sema Postacıoğlu Banon Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789753420747