'Romantika', Turgut Ozakman'ın 'Korkma İnsancık Korkma'dan sonra, ikinci romanı.
Yine şaşırtıcı bir aşkın oykusu. Bir aşk guzellemesi. 1960-1987 donemine ozgu calkantılar. Surprizler, oyunlar, donuşumlerle dolu, gizemli bir ilişkinin gizli tarihi. Kuşaklar arası catışmalar. Renkli, ilginc, şaşırtıcı karakterler. Kıvrak, akıcı, neşeli bir dil, yalın bir uslup.
Cok acılı bir anlatım tekniği, usta işi bir kurgu.
Konusu, kişileri, tekniği, kurgusu ile farklı bir roman.
...
Aşk keyifli bir işemedir! Metabolizma hastalığıdır! Afyondur! Koleliktir! Yanılsamadır!, Doğanın aldatmacasıdır! Aşk havuzunda kazlar yuzer. Yaşasın seks!"
...
"Kendinden başkasını sevmeyen, bedenini kutsayan, kafası yerine bilmemnesi ile duşunen birinin aşkı anlamasını, ovmesini beklemenin, bir kurbağadan arya soylemesini istemek kadar gulunc olduğunu bilirim."
...
"Sevene yılan bile dokunmaz. Bu buyuk ve onemli sozu daha duymamış olabilirsin. Cunku az once uydurdum. Ama bir gun kalbi olan herkesin, bu sozu benimseyeceğine inanıyorum."
...
"Olayları ozel bir yontemle not ettim. Aklını calıştırırsan kolayca cozebilirsin."
..
"Her şey şu basit, cocukca, sefil işaretlerin icindeydi ve cozemiyorduk. Hani kolaydı baba?"
...
"Bir gun 'aşk ihtilaldir' demiştiniz. Bu sozun anlamını şimdi anlıyorum. Aşk gelince, gercekten yeni bir dunya kuruluyormuş. İcimde, varlığından haberli bile olmadığım yeni duygular keşfediyorum. Eskiden gol balığıydım. Şimdi akıntıya karşı yuzen bir sazanım."
...
bin yıllık ozlemle sarılmak istiyorum
ruyalarını bile kucaklamak icin.

Sayfa Sayısı: 163

Baskı Yılı: 2000

Dili: Turkce
Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Kitap Adı: Romantika Yazar: Turgut Ozakman Yayınevi: Bilgi Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789754948554