Siyasetci ve sanatcıların yaşamoykuleriyle sık karşılaşırız ama araştırmacıların hikÂyelerini pek bilmeyiz. Butun dunyada olduğu gibi Turkiye’de de geniş ilgi uyandıran ve sosyal bilimlerdeki bircok araştırmayı etkileyen Hayali Cemaatler ve Uc Bayrak Altında’nın yazarı Benedict Anderson bize kendi yaşamını anlatıyor. Bu sınırları aşan yaşamdan iyi bir yazarın nasıl yetiştiğini, bir saha araştırmacısının ne gibi sorunlarla karşılaştığını, bunların ustesinden nasıl geldiğini anlıyoruz. Ve en onemlisi 20. yuzyılın kendini tum dunyadan sorumlu goren evrenselci solcu kuşaklarının dunyaya nasıl baktığını hatırlıyoruz.
Cin’de doğmuş, cocukluğunu Kaliforniya ve İrlanda’da gecirmiş, eğitimini buyuk olcude İngiltere’de tamamlamış, 1965 askeri darbesinden sonra Suharto yonetimindeki Endonezya'dan kovulunca araştırmalarına Tayland ve Filipinler'de devam etmek zorunda kalmış ve ABD’de Cornell Universitesi’nde Guneydoğu Asya calışmalarını yurutmuş olan Anderson’ın hikÂyesi sadece kendisine ve kitaplarına değil, aynı zamanda Avrupa eğitimi ile Amerikan eğitimi arasındaki farklara, yeni bir araştırma alanı kurulurken yaşanan zorluklara, İkinci Dunya Savaşı’ndan bu yana universite kurumunun gecirdiği değişime ve Yeni Sol'un kuresel duşunce uzerindeki etkilerine de ışık tutuyor.
Siyaset bilimi ve etnografiye ilgi duyan okurlarımız icin, ama ozellikle de iktidarın ağır ekonomik ve siyasi baskısı altında kendilerine bir sosyal bilimci olarak yol arayan bugunun genc akademisyen kuşağı icin yayımlıyoruz bu kitabı.

(Tanıtım Bulteninden)



Kitap Adı: Sınırları Aşarak Yaşamak Yazar: Benedict Anderson Yayına Hazırlayan: Savaş Kılıc Cevirmen: Ayet Aram Tekin Yayınevi: Metis Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053160960