Odam uzaktı. Bir park cıktı onume. Elmayı cıkardım. Sanki kufeden aldığım değildi bu, kırmızılı yeşilli iri bir elmaydı. Karşıdaki otların icine fırlattım. İcimde teneke borudan cıkan dumanı gorduğumdeki aynı kazıntı vardı. Yandaki kanepede oturan bir adam bana bakıyordu: beni goruyormuş, ben oradaymışım gibi.

Yusuf Atılgan, ilkgenclik yıllarında yazdığı oykuleriyle Tercuman gazetesinin actığı yarışmada odul kazanmış, daha sonra oykulerini edebiyat dergilerinde yayımlamıştı. Tek oyku kitabı Bodur Minareden Ote’yi 1960 yılında cıkardı. Yazarın butun oykuleri ilk kez 1992 yılında Eylemci adıyla basıldı, Butun Oykuleri başlığını taşıyan ve Ekmek Elden Sut Memeden’deki cocuk oykulerini de kapsayan bu kitapsa 2000’de yayımlandı. Edebiyatımızın bu buyuk yazarının oykuleri okura romanlarının atmosferi ve coğrafyası hakkında ipucları verecektir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Butun Oykuleri Yazar: Yusuf Atılgan Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750735660