Her şeyin acıklığa kavuşmasıyla beraber İs, duygusal olarak toparlanmanın yolunun uzaklaşmaktan gectiğini duşunur. Artık yeni bir şehre, ciğerlerini yakacak yeni bir nefese ihtiyac duymaktadır. Fakat bilmediği bir şey vardır, nereye giderse gitsin, gecmiş gecmeyecektir ve onu bir hayalet gibi takip etmeye devam edecektir. Korhan bir golge gibi İs'i izleyip onu geri isterken, İs aşk ve gurur arasındaki o cizgide arafta kalmıştır. Serinin ucuncu kitabında cozulen tum duğumler bir kez daha bir araya geliyor ve aşk, yalanlar ile gerceklerin sarmaşığına takılıp korduğum oluyor.
Sustuğum her kelime kurşun olup zihnimden kalbime yağarken aynadaki yansımama gulumsedim. Yalanları kusan bir adamın gercekleri saklayan kucuk kızı olarak bitirdiğim bir gecenin sabahına, yine o adamın kilitli kafesinden ayağına bağladığı bir yalanla anahtarı bile olmadan cıkan kekliği olarak uyanmıştım.
Onu seviyordum, onu sevdiğim icin kalbimi affedemiyordum. Devam edecektim. Yel değirmenlerinin boş arazilerde donmeye devam ettiği gibi devam edecektim; başım donecekti ama devam edecektim. Devam edecektim. Bir cocuğun attığı ilk adımdan sonra duşup yine de tekrar koltuğun kenarlarına tutunarak kalkıp adım atmaya devam ettiği gibi devam edecektim; ayaklarım beni taşımayacak, dizlerimin uzerine duşecektim ama devam edecektim. O kadar devam edecektim ki, kimse benim kadar devam edemeyecekti.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Gunebakan - İs Serisi 3 Yazar: Binnur Şafak Nigiz Yayınevi: Dokuz Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 528 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257050623