“Benim konumumdaki biri icin cok tehlikeli bir şey yaptım. Gercekleri anlattım.”
"Surukleyici... Bir gerilim romanı okur gibi okuyacaksınız."
-The New York Times -
"Snowden calıştığı kurumlara değil, kurumların koruması gereken halka sadakat beslediğine karar verdi. Yurttaşlarının ihanete uğradığını hissetti ve bunu acıklamayı bir gorev kabul etti. Snowden’ın kitle gozetimiyle ilgili ifşa ettikleri bugun de en az 2013’teki kadar onem taşıyor."
-The Guardian -
2013 yılında yirmi dokuz yaşında bir adam tum dunyayı şoka uğrattı: Edward Snowden. Eski CIA ve NSA teknoloji ajanı Snowden, ABD hukumetinin ve istihbarat orgutlerinin sivil-suclu ayırmaksızın tum dunyayı gozetlediğini belgeleriyle acığa cıkardı.
Bir kez olsun telefonla konuşan, bilgisayar başına oturan herkes risk altındaydı. Yasalar mahremiyetimizi korumuyordu. Buyuk birader tepemizdeydi. Teknoloji şirketleri yaşamlarımızı bir urune cevirip istihbarat orgutlerine pazarlıyor, istihbarat orgutleri hicbir gerekce gostermeden tum yaşantımızı kayıt altına alıyordu. Dunya, gerceğe donuşen distopyayla yuzleşmek zorundaydı.
Aradan gecen altı yıldan sonra Edward Snowden ilk kez kendi yaşam oykusunu, bu kitlesel gozetleme sisteminin kurulmasına nasıl yardımcı olduğunu ve gizli bilgileri ifşa etme surecini acıklıyor.
Sistem Hatası, Snowden’ın Beltway’deki cocukluk yıllarından CIA ve NSA’ye, ajanlıktan gerceklerin kamuoyuna acıklanmasına ve surgune uzanan soluk kesici bir macera. Hakikati acıklamak icin her şeyini feda etmeyi goze alan bir adamın oykusu. Dijital cağın en carpıcı ve klasikleşmeye aday biyografilerinden biri.
"Cok iyi yazılmış... Snowden’ın ifşa ettiği ceşitli gozetim sistemlerinin gercek etkilerini –teknik jargon ve soyutlamalara boğmadan tarif ettiği yerler, kitabın en rahatsız edici kısımları. Dijital verilerin bu veriyi toplayanlara tanrısal bir her şeyi bilme gucu verdiğini hatırlatıyor."
- The Economist -

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sistem Hatası-ABD'nin Dunyayı Nasıl Gozetlediğini İfşa Eden Ajanın Hikayesi Yazar: Edward Snowden Yayınevi: Epsilon Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 384 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051736853