Sabahattin Ali - “Canım Aliye, Ruhum Filiz”; Yapı Kredi Yayınları tarafından Kasım 2013’te yayımlanmıştır. Kitabın iceriği Sevengul Sonmez tarafından hazırlanmıştır. Kitabın duzeltmelerini Fulya Tukel, kapak tasarımını ise Nahide Dikel gercekleştirmiştir.

Sabahattin Ali’nin en sıkıntılı doneminde ailesine yazdığı mektuplardan oluşan bu derleme, okuyucuya yazara daha yakından bakma fırsatı tanıyor.

Kitaptaki mektuplardan bir ornek:

“Benim bir tanecik, sevgili Filiz’im! Guzel yazılı mektubunu aldım. Neşeli olduğuna cok sevindim. Seni ne kadar cok ozlediğimi bilemezsin. Evde dolaştıkca hep seni, senin sesini arıyorum. Annenle arabaya binip plaja git, iyice yuzme oğren. Gelecek sene hep beraber Ayvalık’a gideriz. Bol bol yemek ye. Ankara’ya iyice şişman don. Bahcede cok dut yiyip sakın mideni bozma. Sen de beni cok ozledin mi? Annenle beraber bana, İzmir’e mektup yazmayı sakın unutma.

Kara gozlerinden hasretle operim benim bir tanecik, guzel sevgili yavrum, Filiz’im.”

- Baban,

S. Ali

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 195

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Kitap Adı: Canım Aliye, Ruhum Filiz Yazar: Sabahattin Ali Hazırlayan: Sevengul Sonmez Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750826672