Monokl, yaşam klasiklerine eşi bulunmaz bir yazarı katmaktan son derece mutlu.

Brezilya’nın dunya edebiyatına armağanı: “Clarice Lispector”

Vladimir Nabokov ile Virginia Woolf nereye aitse Clarice Lispector de oraya ait…

Bu hikÂyenin bana dokunacağını ve her gunun olumden calınan bir gun olduğunu iyi biliyorum. Entelektuel değilim, bedenimle yazıyorum. Yazdığım da bir ıslak sis. Kelimeler orgun muziğiyle kesişen, sarkan, bağlanan, donuşen, eşit olmayan golgelerden ilham alan sesler. Karşı perdesi acının kalın sesinde olan, canlı ve zengin, marazi ve karanlık, o ağdalı kelimeleri haykırmaya zor curet ediyorum. Allegro con brio. Komurden altın cıkarmaya calışacağım. HikÂyeyi geciktirdiğimi ve topsuz top oynadığımı biliyorum. Gercek, bir eylem midir? Yemin ederim ki bu kitap kelimelerden yapılmadı. Bu sessiz bir fotoğraf. Bu kitap sessizlik. Bu kitap bir soru.

“Lispector, bir elmas sertliğinde ve nadirliğinde...”

-Rachel Kushner-

“Yirminci yuzyılın gizli dÂhilerinden birisi.”

-Colm Tóbín-

“Madonna, Cher ya da Pele hayranları nezdinde neyi ifade ediyorsa, Lispector de okuyanları icin onu ifade ediyor. İcimizden bir Clarice.”

-Brenda Croni -

“Nabokov ile aynı duzeyde bir dahi.”

-Jeff VanderMeer-

“1940’da Kafka’nın yapıtları cevrildiğinde Amerika’da ne etki yaptıysa şimdi de aynısını Clarice Lispector’un eserleri yapıyor.”

-Flavorwire-

“Lispector, yatağın başucundaki İncil ya da I Ching etkisi yapıyor: hem cok eski hem cok yeni.”

-Valeria Luiselli-

“Kendi dahiyane tarzıyla bir edebiyat buyucusu.”

-Publishers Weekly-

“Gercekten olağanustu bir yazar.”

-Jonathan Franzen-

“Şunu soylemeye curet ediyorum: Lispector size dokunacak ve daha once hickimsenin dokunmadığı gibi dokunacak.”

-Benjamin Mosher-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yıldızın Saati Yazar: Clarice Lispector Cevirmen: Başak Bingol Yayınevi: Monokl Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Dili: Portekizce Orijinal Adı: A Hora de Estrela Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055159603