Kamelyalar, cok fazla ilgi cekmeyen ciceklerdendir. Bu cicekler, guller kadar sevilmiyor. Lale veya zambaklara yaptığımız gibi, kamelyalarla gecmişe dalıp gitmiyoruz. Gardenyaların kokusu, yıldız ciceklerinin gosterişi bu ciceklerde yok. Cicek buketlerinde guzel durmuyorlar. Cicek actıklarında cok gecmeden yaprakları sararıp yere dokuluyor. Yine de kamelyalar her zaman kendi sessiz, olculu hallerinde muhteşem dururlar.
Orada yatarken kamelya tohumunun neye donuşeceğini ve guzel ciceklerini hayal ettim. Onun hikÂyesi, tıpkı benim gibi uzucu, belirsizliklerle dolu bir hikÂyeydi. Acıyla dolu… Hayatım son kamelya gibi.
İkinci Dunya Savaşı'nın hemen oncesinde, son kalan kamelya turu Middlebury Pembesi bir İngiliz malikÂnesindedir. Amator bir botanikci olan Flora cicek hırsızı uluslararası bir şebekeyle calışmak zorunda kalır. Son kalan kamelyanın yerini oğrenmek icin bu malikÂneye dadı olarak gelir. Onun malikÂnedeki varlığı yeni bir aşka doğru suruklenirken bir dizi korkunc cinayetin tehdidi altında kalır.
Bundan neredeyse yarım yuzyıl sonra, bahce tasarımcısı Addison, kaderinden kacmak icin kocası Rex'in ailesinin yeni aldığı bu malikÂneye kocasıyla birlikte gider. Bu buyuleyici kamelyanın hikÂyesiyle burada bulduğu eski bir kitap sayesinde tanışır. Bu kitabın sayfalarında aynı zamanda karanlık sırlar vardır. Bu sırlar acaba Addison'u Flora'yla aynı kadere mi surukleyecektir?
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Son Kamelya Yazar: Sarah Jio Yayınevi: Pena Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057976185