Genc Latin Amerika edebiyatının parlak bir orneği

"Bir keresinde kayboldum. Altı ya da yedi yaşındaydım. Aklım başka yere gitmişti, birden annemle babamı kaybettim. Korktum ama sonra yolumu buldum ve eve onlardan once vardım - umitsizlik icinde beni arıyorlardı. Ama bence o akşamustu esas onlar kaybolmuştu. Cunku ben eve donmeyi biliyordum ama onlar bilmiyordu."

2010 yılında Granta'nın İspanyolca yazan en iyi yirmi iki romancı arasında gosterdiği Şilili genc yazar Alejandro Zambra, ucuncu romanı Eve Donmenin Yolları'nda belleğimizdeki lekeleri kazırken gecmiş ve şimdiki zaman arasında bocalayan insana kendine donuş yolunu gosteriyor. Eve Donmenin Yolları'ndaki yazar adayı anlatıcı tek başına yaşıyor, bolca sigara iciyor, kadınlarla birlikte oluyor, romanını yazmaya calışıyor. Bu sırada da gecmişin izini suruyor. Anlatıcıyla birlikte okur da Pinochet diktatorluğunde yaşanan zor zamanlara, buyuk 1985 depreminin acı kayıplarına, cocukluk aşklarına, hayal kırıklıklarına donuyor.
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 146

Baskı Yılı: 2015

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 128

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Notos
Kitap Adı: Eve Donmenin Yolları Yazar: Alejandro Zambra Cevirmen: Ciğdem Ozturk Yayınevi: Notos İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055904685