Ağaclarla kardeş gibi yaşayan ve duşleri en az bizim gundelik yaşamımız kadar gercek olan bir ırk, kendini "gercekci" Arz'lılara karşı nasıl savunabilir? "Yazmak coğunlukla zor ama keyifli bir iştir benim icin; bu oykuyu yazması kolaydı ama pek keyifli değildi. Bana hic cenek bırakmadı. Ulserli bir patronun sekreterine mektuph yazdırması gibi yazdırdı kendini bana. Ben orman ve duş uzerine yazmak istiyordum; yani belirli bir ekolojiyi iceriden bir bakışla betimlemek, biraz da Hadfield'in ve Dement'in uyku duşlerinin işlevleri ve duşun yararları uzerine goruşleriyle oynamak istiyordum. Ama patron ekolojik dengenin tahrif edilmesinden ve eduygusal dengenin reddedilmesinden bahsetmek istiyordu. AhlÂk dersi veren oykuleri pek sevmek, coğunlukla iyilik duygusundan yoksun olurlar.Umarım bu oykuoyle değildir. Medem bir kere ahlÂk dersi vermek zorunda kaldım, şunu soyleyebilirim bir tek. Don Davidson olmak Raj Lyubov olmaktan daha da acı vericidir."
Kitap Adı: Dunyaya Orman Denir Yazar: Ursula K. Le Guin Cevirmen: Ozlem Dinckal Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Baskı Sayısı: 6. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789753421201