“Sen ne kadar kacsan da, ıskalasan da, gormezden de gelsen, kafanı kuma da gomsen, kalbine kilit de vursan, hayatın sana bir diyeceği varsa, sinsi sinsi bekliyor sırasını, yıllarca. Oyle sabırlı. Oyle fil hafızalı, oyle unutmuyor hayat. Sen sabaha kadar unuttum diye sağalt ruhunu. Gomdum san. Defter kapanmayınca kapanmıyor.” Bir domates tohumunun icinde ne saklıdır? Bir telefon kulubesi ne kadar uzebilir insanı? Acık pencereden odaya doluşan kelebekler durdurabilir mi ayrılığı? Yarım kalan bir ilişki kac zaman bekler pusuda, kıyıda koşede saklanıp? Bir ağacın yaprakları geri cağırır mı cocukluğu, olume inat? “Ama”larla bezeli veda konuşmaları
doğruyu mu soyler? Buyukşehrin gurultusunden, keşmekeşinden, yalnızlığından kacmak mumkun mu? Bir bahceyi ne kadar bekleyebilir insan? Babadan yılbaşı ağacı olur mu?...
Melisa Kesmez kadın-erkek ilişkilerine, arkadaşlığa, aileye, şehre, doğaya, eşyaya yine farklı gozlerle bakıyor: İncinmişlikleri, kırılmışlıkları, yarım kalmışlıkları ama beri yandan toparlanmaları, hayata tekrar sarılmayı insanın icine işleyen kalemiyle anlatıyor. Bazen Bahar iz bırakan yaraların, yeni başlangıcların kitabı.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bazen Bahar Yazar: Melisa Kesmez Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750527180