Richard Matheson korku, gerilim, fantastik ve bilimkurgu turlerinin en uretken ve en yaratıcı isimlerinden, yalnızca edebiyatta değil sinemada da ardılı sanatcıları hatırı sayılır derecede etkilemiş bir usta. Ben, Efsane ise bilimkurguyla korkuyu harmanlayarak insanlığın batıl inanclarına mikroskopla bakan, yazarın en bilindik ve en duşunsel eseri.
Robert Neville dunyada kalan son insandı… ama yalnız değildi. Toz fırtınasıyla birlikte hızla yayılan bir salgın tum insanları gece yaşayan kan emici birer yaratığa donuşturmuştu. Bu salgından etkilenmeyen Neville ise gunduzleri vampirleri avlıyor, gece olup da yaratıklar ortaya cıkınca korunaklı evinde saklanarak hayatta kalmaya calışıyordu.
Vampirizme neden olan mikrobu araştırarak durumu tersine cevirmeyi, hÂl tam olarak donuşmeyen insanları kurtarmayı amaclayan Neville bir yandan paranoya, umutsuzluk ve yalnızlıkla mucadele ederken hayatta kalan tek insanın kendisi olmadığını oğrendiğinde geleceği tahmin edemeyeceği bir yola sapacaktı.
Vampirizm bir mit mi yoksa bilimle cozulebilecek bir hastalık mı? Bir hastalıksa tedavisi mumkun mu?
Ben, Efsane, insanın mitleşme hikÂyesi
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ben Efsane Yazar: Richard Matheson Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257913836